• 015-2140317

DES A2 – VRIENDENSCHAAR A2

DES A2 – VRIENDENSCHAAR A2

Op 1 December moesten wij onze eerste echte thuiswedstrijd van het seizoen spelen. Na een succesvol veldseizoen hadden we er veel zin in om de dames en heren van Vriendenschaar puntloos terug te sturen naar Bodegraven. Na 15 seconden scoorden wij al ons eerste punt. Jet was de afmaker. Wat een begin!

Daarna volgden snel nog een tweetal punten door Chiara en Ezra voordat Vriendenschaar iets terug kon doen. Het mocht echter niet baten, want via Immanuel en Brian liepen we nog verder uit. Toen ging het iets meer gelijk op doordat zij en wij scoorden. Door de strafworp van Ezra en de score van Jet werd het 7-4, voordat we weer verder uitliepen tot een mooie 9-4 bij rust. De laatste twee scores werden door Ezra en Brian (strafworp) gemaakt.

Na rust was het plan om nog meer punten te maken en nog minder punten door te laten. Dat lukte, want via een puntenfestijn werd het uiteindelijk 19-4 voordat Vriendenschaar weer iets terug kon doen. De punten werden gescoord door Immanuel, Vyenne (2x), Teun, Chiara (3x), Ezra, Jet en Elian. Na dat ene tegenpunt (19-5 dus) scoorden Chiara, Jet en Teun nog en werd het dus 22-5.

Met als topscoorder Chiara en iedereen op het scorebord was een heerlijke overwinning, en heeft deze teamprestatie ervoor gezorgd dat Vriendenschaar inderdaad puntloos teruggestuurd werd naar Bodegraven.

Ezra van de Voorde